CrossFit Kids
Program

Wat is CrossFit Kids?

CrossFit Kids program is ontworpen om kinderen op een leuke manier meer te laten bewegen, zelfvertrouwen op te bouwen, in team verband te werken en dat alles met een grote dosis FUN!

CrossFit Kids maakt op een leuke manier kinderen sneller, sterker en fitter!

De voordelen

Verschillende onderzoeken laten zien dat bewegen voor kinderen erg belangrijk is.

Met het CrossFit Kids programma krijgen kinderen:

  • sterkere spieren en botten
  • een betere lichaamshouding
  • minder kans op overgewicht
  • minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2
  • een gezonde bloeddruk en cholesterolgehalte
  • betere schoolprestaties
  • een positieve kijk op het leven en meer zelfvertrouwen

Snel Leren

CrossFit is super voor kinderen door de grote diversiteit aan disciplines. Zoals gymnastiek, spelvormen en het verplaatsen van verschillende objecten.

Kinderhersenen zijn net als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels.

Hoe meer kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze ontwikkelen en deze behouden ze de rest van hun leven.

Emotionele voordelen

CrossFit is voor de emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. Zo werken we met de kinderen aan sportiviteit, winnen en verliezen, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen in het leven succesvol te worden. Ook het zelfvertrouwen van kinderen die aan CrossFit doen zal merkbaar vergroten. Als hun lichamen fitter wordt en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker.

Fitheid als levensstijl

Het belangrijkste is dat kinderen plezier hebben in sport. Als kinderen opgroeien met de beeldvorming dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat sport een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” vinden.

Zodra ze zelf keuzes kunnen maken m.b.t. voeding zal dat ook sneller een goede keuze zijn.